Vi sätter säkerheten först! Utifrån Folksams cykelhjälms tester har vi valt ut de säkraste cykelhjälmarna på marknaden, flera från varumärket MIPS och Hövding. Men vad är det då som skiljer dessa cykelhjälmar åt?

Traditionella cykelhjälmar från MIPS
MIPS cykelhjälmar är utrustade med rotationsskydd, vilket innebär att huvudets och hjärnans rotation kraftigt minskar och kollisionen blir mildare vid en eventuell cykelolycka. Det är anledningen till att dessa hjälmar har nått så bra resultat i testerna. Söker du en traditionell cykelhjälm med det säkraste skyddet så ska du spana in vårt utbud av MIPS cykelhjälmar.

Hjälmarna från MIPS är inte bara funktionella, de är även riktigt snygga. Och du som påstår att utseendet inte spelar roll, det gör det åtminstone när det kommer till val av cykelhjälm. Använder du en snygg cykelhjälm så är det vara mer sannolikt att du faktiskt kommer vilja använda den. MIPS cykelhjälmar finns i många olika färger, både för vuxna och barn.

 

De barnhjälmar som vi säljer är utrustade med ett så kallat grönt spänne. Dvs om barnet fastnar i något med hjälmen t.ex. i en gren eller gunga, så släpps spännet ut för att förhindra kvävning. Ett vanligt spänne gör inte det.