Förmånscykel

Bli en attraktiv arbetsgivare med förmånscyklar!

Drömcykeln till ett förmånligt pris

Fördelarna med att välja en förmånscykel är många och är en win-win för både anställda och företag. På Elcykelvaruhuset är vi stolta över att erbjuda dig möjligheten att nyttja denna fantastiska förmån. Här är några skäl varför du borde överväga förmånscykel:

Förbättrad hälsa och välmående: Att cykla ger bidrar till ökad vardagsmotion, som i sin tur leder till mindre stress, ökad koncentration och bättre fysik. Även lite fysisk aktivitet per dag gör ofta stor skillnad långsiktigt.

Du spar: I jämförelse med att köpa själv spar du som anställd mellan 25-45%, beroende på pris och vilken marginalskatt du har.

Tidsbesparing: Att cykla till och från jobbet är oftast både snabbare och mer effektivt . Den anställde sparar tid och får mer flexibilitet i ditt dagliga tidsschema.

Miljövänligt: Genom att välja förmånscykel bidrar den anställde till att minska Er miljöpåverkan. Det är ett smartare sätt att resa och bidrar till att minska utsläppen.

Kostnadsneutralt: Företaget kan med hjälp av nya skatteregler låta de anställda köpa en cykel till kraftigt reducerat pris via bruttolöneavdrag. Detta alternativ är uträknat så det ska vara kostnadsneutralt för arbetsgivaren. Testa själv med vårt verktyg nedan för mer info.

Om ni redan bestämt er: Klicka på länken nedan för att registrera er så att ni snabbt kan erbjuda alla anställda förmånscyklar från Elcykelvaruhuset. I samarbete med vår partner Lease a Bike blir administrationen enkel för dig och företagets anställda.
Kontakta Peder
Ansvarig förmånserbjudande

Peder svarar frågor och tar gärna ett möte för att berätta mer om vårt erbjudande till företag.

peder@elcykelvaruhuset.se

Så enkelt är det

Arbetsgivaren kontaktar oss

Beslut fattas om cykelförmån till de anställda samt vilka förutsättningar som ska gälla för den aktuella förmånen.

Välj din cykel

Val av cykel och tillbehör i vår butik eller online.

Cykla och njut

Den anställde hämtar ut sin cykel med monterade tillbehör och avtalet startar.
Försäkringen träder i kraft och den anställde cyklar förmånligt i många år.

Se vår film om förmånscyklar

Förmånscykel för dig som anställd

 • Spara 25-45% mot att själv köpa en cykel i butik
 • Inga begränsningar, du kan välja mellan alla märken och modeller
 • Enkelt, du betalar genom ett bruttolöneavdrag via din lön
 • Du sparar tid och pengar och slipper kostnad för kollektivtrafik och parkeringsavgifter
 • Du värnar om miljön och stärker din egen hälsa
 • Elcykelvaruhuset kan utöver elcyklar även erbjuda er landsvägscyklar, hybrider och mountainbikes

För dig som arbetsgivare

 • Alla företag i Sverige kan erbjuda sina anställda förmånscyklar
 • Du blir direkt en attraktiv arbetsgivare och arbetsplats
 • Du bidrar till ett sunt och friskare liv för dina anställda
 • Du bidrar till en bättre miljö
 • Minimal administration
 • Smart för både företaget och den anställde med bruttolöneavdrag och förmånliga skatteregler
 • Skattefritt förmånsvärde 3 000:-/år och anställd
 • Elcykelvaruhuset har stort urval av cyklar

Våra samarbetspartners

Elcykelvaruhuset – En bra partner för förmånscyklar

✅︎ KVALIFICERAD VERKSTAD  
✅︎ LEDANDE VARUMÄRKEN 
✅︎ EXPERTER INOM ELCYKLAR  
✅︎ ELCYKLAR SEDAN 2005

I vårt samarbete med Lease a Bike finns dessutom ett nätverk av över 100 cykelbutiker och verkstäder från Trelleborg i söder till Kiruna i Norr.
Vi ser fram emot att erbjuda förmånscykel till både stora och små företag och vi är redo att assistera er med alla praktiska detaljer.

Elcykelvaruhuset har bland annat levererat cyklar till

Vanliga frågor om förmånscyklar

Hur gör jag med försäkring?

Förmånscyklar från oss kan levereras med marknadens mest omfattande försäkring, inklusive helförsäkring med mobilitetsgaranti, noll kronor i självrisk, inga avdrag för cykelålder och alltid fullt värde vid skada. Försäkringen täcker bland annat cykelstöld och skador på cykeln och dess delar, inklusive batteriet, samt skador som orsakats av vandalism.

Vilka kan få förmånscykel?

Förmånscyklar från oss kan levereras med marknadens mest omfattande försäkring, inklusive helförsäkring med mobilitetsgaranti, noll kronor i självrisk, inga avdrag för cykelålder och alltid fullt värde vid skada. Försäkringen täcker bland annat cykelstöld och skador på cykeln och dess delar, inklusive batteriet, samt skador som orsakats av vandalism.

Hur administreras förmånen?

Företaget får en digital lista på den personal som köpt cykel som går att applicera i lönesystemet. Sedan dras förmånen med automatik varje månad. Om köpesumman överstiger den skattefria gränsen förmånsbeskattas köparen för överstigande summa, vilket företaget hanterar.

Vad kostar det att skaffa en förmånscykel?

Priset på cykeln och din skattesats avgör kostnaden för din förmånscykel. Använd vårt kalkylverktyg för att räkna ut kostnaden för din cykel. Här kan du se både din egen kostnad som anställd och hur det påverkar företaget. I slutändan kan det vara upp till 25-45 %  billigare än att köpa en cykel privat.

Vilka fördelar får jag som anställd med detta upplägg?

Leasingkostnaden dras direkt från din bruttolön samtidigt som arbetsgivaren bidrar med besparingar i arbetsgivaravgifterna för leasingkostnaden, vilket resulterar i ett billigare cykelköp än om du skulle köpa den privat. Dessutom har varje anställd möjlighet att dra av upp till 3 000 kr per år på den beskattade cykelförmånen, vilket gör förmånscykeln ännu mer förmånlig med besparingar som vanligtvis ligger mellan 25-45%, beroende på cykelns pris, tillvalspaket och din marginalinkomstskatt.

Vad händer om jag avslutar min anställning?

Om din anställning avslutas, om du går på längre föräldraledighet eller sjukskrivning, så hämtar vi cykeln utan kostnad var du än befinner dig i landet. Denna garanti gäller från och med den 7e månaden av leasingperioden. Om den anställda tragiskt nog blir medicinskt invalid och inte kan använda förmånscykeln, eller i ännu mer tragiska fall avlider, tar vi självklart tillbaka cykeln omedelbart utan någon kostnad.

Vad händer när leasingperioden är över?

Efter avtalstiden får den anställde möjlighet att köpa cykeln till ett mycket förmånligt pris, där 20% av det ursprungliga värdet brukar vara ett riktpris för en tre år gammal cykel. Om du inte väljer att köpa cykeln hämtar vi den kostnadsfritt från din bostad.

Varför bör du välja förmånscykel?

Det är enkelt och kostnadseffektivt med förmånscykel, och cykeln är försäkrad under hela leasingperioden. Du har möjlighet att köpa cykeln till ett förmånligt pris när leasingperioden är över eller låta oss hämta den kostnadsfritt.

Vilka tillbehör kan jag hyra tillsammans med cykeln?

Du kan beställa tillbehör som kan monteras på cykeln och är nödvändiga för dess funktion, inklusive cykellås, vinterdäck, lampor, stänkskärmar och cykelkorgar.

Var med på ett av våra uppskattade kundevent