Välj rätt cykelhjälm

 

cykelhjalm_1

cykelhjalm_2

 

 

Vi sätter säkerheten först! Utifrån Folksams cykelhjälms tester har vi valt ut de säkraste cykelhjälmarna på marknaden, flera från varumärket MIPS och Hövding. Men vad är det då som skiljer dessa cykelhjälmar åt?

 

  • Traditionella cykelhjälmar från MIPS

    MIPS cykelhjälmar är utrustade med rotationsskydd, vilket innebär att huvudets och hjärnans rotation kraftigt minskar och kollisionen blir mildare vid en eventuell cykelolycka. Det är anledningen till att dessa hjälmar har nått så bra resultat i testerna. Söker du en traditionell cykelhjälm med det säkraste skyddet så ska du spana in vårt utbud av MIPS cykelhjälmar.

    Hjälmarna från MIPS är inte bara funktionella, de är även riktigt snygga. Och du som påstår att utseendet inte spelar roll, det gör det åtminstone när det kommer till val av cykelhjälm. Använder du en snygg cykelhjälm så är det vara mer sannolikt att du faktiskt kommer vilja använda den. MIPS cykelhjälmar finns i många olika färger, både för vuxna och barn.

    De barnhjälmar som vi säljer är utrustade med ett så kallat grönt spänne. Dvs om barnet fastnar i något med hjälmen t.ex. i en gren eller gunga, så släpps spännet ut för att förhindra kvävning. Ett vanligt spänne gör inte det.

  • Hövding – den moderna cykelhjälmen

    Vill du ha något mer diskret så rekommenderar vi att du annars testar en Hövding cykelhjälm. Dessa är åtta gånger mer säkrare än en traditionell cykelhjälm enligt Folksams test. Hjälmen är i form av en krage som man fäster runt nacken. Till skillnad från en traditionell cykelhjälm som endast skyddar huvudet så stbiliserar hövding cykelhjälm även nacken. Däremot får hjälmen inte användas på barn, då man måste vara minst 15 år för att använda en sådan typ av airbaghjälm. Anledning till detta är att Hövding är anpassad efter data från rörelsemönster hos vuxna. Då barn har ett annat rörelsemönster så har ingen Hövding hjälm ännu skapats för barn.