En elcykel är praktisk, snäll mot miljön och den ger både motion och frisk luft. Oavsett om du är van cyklist eller inte kommer du att älska elcykeln!

  1. Det är otroligt kul att cykla, och ännu roligare blir det när man kan cykla längre distanser och i högre tempo, utan att behöva bli svettig.
  2. Alla kan cykla elcykel, oavsett tidigare motionsvana och fysiska förutsättningar.
  3. Att cykla med elcykel är tidsbesparande. Du slipper trängas i trafikköer eller vara beroende av kommunala transportmedel och du vet nästan på minuten när du kommer att vara framme.
  4. Du får både motion och frisk luft när du elcyklar. Du avgör själv hur mycket motion du vill ha, ju lägre assistans du använder desto mer motion får du.
  5. Du slipper bli svettig när du cyklar. Det är bara att öka assistansen.
  6. Det är ett miljövänligt alternativ som bidrar till att minimera utsläppen och en bullerfri närmiljö. Elcykling släpper ut 0,6 gram CO2/km jämfört med miljöbilar som släpper ut upp till 95 gram CO2/km.
  7. Elcykeln har låga driftskostnader. Kostnaden för elen som används är max 20 öre per mil. Räknar med in inköp, värdeminskning och underhåll blir det ca 4 kr/mil. Motsvarande kostnad för en genomsnittlig bil är ca 65 kr/mil.
  8. En elcykel används oftare än en vanlig cykel. Elcyklar klarar längre pendlingsavstånd, något som få är beredda att göra dagligdags på vanlig cykel. Risken minskar att du tappar lusten att cykla när det är dåligt väder eller när du är trött. Du kan hålla 25km/h året runt, oavsett väder!