Det här är en elcykel som bygger på komfort – den ska var skön och behaglig att använda. Classic+ är en robust cykel, som med sina breda 45mm däck, ergonomiska komforthandtag och bekväma sadel bjuder på en riktigt skön körupplevelse. Det finns dessutom en justerbar styrstam så att man enkelt kan anpassa styret efter vad man själv tycker är bekvämast. Det låga insteget gör det också lätt att kliva på och av. Classic+ har en av marknadens mest kraftfulla motorer som kan ge en välbehövlig hjälp i uppförsbackarna.Bromsar är viktiga, och lite extra viktiga på en elcykel som är både tyngre och accelererar fortare än en vanlig cykel. 

 Classic+ är utrustad med hydraulisk skivbroms framtill och en traditionell fotbroms där bak för en effektiv inbromsning. Den här modellen är utrustad med en rejäl aluminiumkorg och tillhörande väska så att man enkelt kan plocka med sig sin last när man har parkerat. Måste man lämna lasten kvar på cykeln behöver man inte oroa sig för att cykeln ska välta tack vare det smarta styrlåset som fixerar hjulet vid parkering.

 

Ytterligare fördelar med Classic+ är ljussensorn som gör att lyset tänds automatiskt när mörkret faller. Kedjeskyddet som är tillverkat av metall och pedalerna av aluminium gör att man slipper tråkiga plastkomponenter som spricker. Den bakbelysta displayen är inte bara snygg, den är även väldigt informativ. Härifrån kan man enkelt i fem steg reglera hur mycket hjälp motorn ska ge samt se alltifrån hur mycket batteri som finns kvar till hastighet, kör-, snitt- och maxhastighet, och total körsträcka.

I ett test som genomfördes tillsammans med Smartson under våren 2019 fick Classic+ betyget "90% rekommenderar", med omdömen som prisvärd, stabil och snygg med fina detaljer.