Det är mycket att tänka på när man ska köpa elcykel. Här har vår elcykelexpert Mats listat några saker som är bra att tänka på innan du besöker vår butik.

  1. Hur kommer du att använda din elcykel? Tänk efter hur stort batteriet du behöver, framförallt om du ska ta dig längre pendlingssträckor.
  2. Storleksguider kan vara bra att utgå ifrån när man ska storlek på elcykeln. Däremot är det inget man ska stirra sig blind på, det viktigaste är att du sitter bekvämt och bästa sättet att ta reda på det är att provcykla. Du är välkommen till våra butiker för provkörning!
  3. Om du i förväg vet att sträckan du främst kommer köra består av många branta backar är en mittmotor att rekommendera då de är starkare. Detta rekommenderas även om du kommer använda cykelvagn.
  4. Kommer du att cykla mycket på ojämna, gropiga eller grusiga vägar, då kan en elcykel med dämpad framgaffel vara att rekommendera för att öka komforten. Vi har stort utbud av Elcyklar med dämpning.
  5. Vid kortare sträckor på vanliga vägar fungerar det med en 3-växlad elcykel. Ska man ta sig längre sträckor eller på vägar med varierad terräng så är 7-8 växlar att rekommendera, gärna utanpåliggande. Tänk efter hur du kommer använda cykeln!
  6. Det finns olika sorters elcyklar. Vill du ha en klassisk elcykel med pakethållare, fotbroms och korg eller en modern hybrid för aktiv körning? Läs mer i vår guide: Allt du behöver veta för att välja rätt typ av elcykel
  7. Sträckan som du kan ta dig på en laddning påverkas av olika faktorer. Yttre omständigheter som din kroppsvikt, däcktryck, terräng och hur mycket du trampar påverkar hur långt du kan ta dig på en laddning. tänk efter hur stort batteri du behöver!

Läs mer: 8 anledningar till varför ska man välja elcykel!

Läs mer: 10 vanliga frågor om elcyklar

Läs mer: Hur fungerar en elcykel?