Elcykel Mountainbike

7 artiklar

per sida

7 artiklar

per sida

MTB som tar dig längre.

För dig som vill ta dig snabbt uppåt och åka ännu snabbare neråt.

Vi rekommenderar mountainbikes för den äventyrliga cyklisten. Oavsett om du vill cykla enduro, trail, cross country, downhill eller fatbike så har vi ett elcykelalternativ för dig! Med en eldriven mountainbike så är det nerförsbacke i uppförsbackarna!

Viktigt att tänka på när du köper mountainbike:

Hjulstorlek. En mindre storlek på dina hjul gör att din cykel känns lättare, rörligare och snabbare. En större hjulstorlek gör det lättare att rulla över hinder och mindre energikrävande att trampa dig framåt.

Dämpning. En mountainbike har två olika typer av dämpningar. De har nästan alltid en stötdämpare i framgaffeln och de har ibland en mitt på cykelramen. Det kallas en heldämpad mountainbike, för både fram och bakhjulet är dämpade.

Typ av ram. Beroende på vad för typ av ram du välder för din mountainbike så kommer din elcykel vara lämpad för olika aktiviteter. En kortram är lättare att hoppa med än en stor ram som är mer lämpad för trail eller cross country.

Däck. Mountainbikedäck finns det många av och alla har olika fördelar och nackdelar. Fråga oss innan du handlar så hjälper vi dig att välja rätt!