Giant elcyklar

Giant elcyklar

Giant är världens största cykeltillverkare, däremot ska man aldrig glömma vart man en gång kom från. De började små. Idag är det kombinationen av ett brett utbud, hög kvalité, snygg och variationsrik design som har fått användare från hela världen att fastna för Giants elcyklar. De har alltid legat i framkant av utvecklingen och det gäller även deras elcyklar. I sortimentet som Giant erbjuder finns även häftiga mountainbikes perfekta för en tur upp på fjället men även nedför. En elcykel från Giant ger dig extra kraft som gör att cykling känns både roligt och enkelt. Köper du en Giant elcykel så vet du att du får en kvalitets-elcykel som håller länge. Köp en Giant elcykel med fri frakt inom hela Sverige eller kom förbi och provkör Giants elcyklar i vår butik på Sveavägen eller Lindhagensgatan i Stockholm.

3 artiklar

per sida

3 artiklar

per sida

Historia om Giant elcykel

Giant är världens största tillverkare av kvalitetscyklar. Mottot som personalen på Giant lever efter är att kunna erbjuda inspirerande elcyklar till alla människor. Företaget grundades av King Liu år 1972 och tog sig till en början in på marknaden i Taiwan, inom kort hade de även etablerat sig i Europa och Amerika. År 1987 tecknade de även kontrakt med Kinesisk cykeltillverkning och började producera cyklar i Shenzhen, Kina. Ända sedan år 1972 har Giant fokuserat på cyklar och idag har de blivit en världens största cykeltillverkare med närvaro i 50 olika länder, i över 12 000 butiker.

Brett sortiment

De har dessutom ett av de bredaste sortimenten inom elcyklar. Giant producerar elcyklar av alla typer från traditionella damcyklar till speedbikes som gör 45km/h, tex. Giant Quick E+. Giant är ett varumärke som alltid håller en mycket hög kvalitet på sina elcyklar. De erbjuder många olika modeller och varianter på cykelmarknaden, allt från traditionella damcyklar till mountainbikes för att ta sig genom all terräng. Bland annat gör Giant racerscyklar och är världsledande inom detta. Det här är något som återspeglar sig i sortimentet bland Giants elcyklar, med många innovationer och konstruktioner från Giants landsvägscyklar av sportigare modell. Det breda utbud inom elcyklar som Giant erbjuder innefattar tre olika motorkonfigurationer att välja mellan, framhjulsmotor, mittmotor (bland annat Giants egen Syncdrive) och bakhjulsmotor. För att läsa mer om hur motorns placering påverkar en Giants elcykel kan du läsa vår köpguide för elcyklar. I tätt samarbete med välkända Yamaha har Giant utvecklat sitt eget eldrivlina, kallat Giant Syncdrive. Denna finns i tre olika utföranden som Giant valt att kalla Giant Syncdrive Life, Giant Syncdrive Sport och Giant Syncdrive Pro där den sistnämnda ger hela 80Nm i vridmoment. Det du får om du väljer en Giant med Syncdrive är en väldigt stark motor som klarar av att ge dig ordentlig skjuts uppför de tyngsta backarna samtidigt som motorn är extremt resurssnål när det behövs vilket ger en räckvidd upp till 100 km.