Vinterförvaring


 

 

 • Långtidsförvaring / Vinterförvaring av din bensinscooter:

  1. Rengör mopeden och ställ den helst i varmgarage eller liknande.

  2. I Sverige är det dålig kvalitet på vår bensin pga miljötillsatser dvs dåligt för fordonen men bra för miljön! Dessa tillsatser sätter igen förgasaren när bensinen dunstar! – Resultatet är att i vissa fall så startar inte scootern efter en längre förvaring och du eller en verkstad måste rengöra förgasaren.

  3. Därför bör du starta din scooter minst en gång per månad när den förvaras och låta den stå på i några minuter. Samt inför förvaringen fylla tanken full för att undvika kondensbildning i tanken.

  4. Alternativet är att dränera förgasaren genom att koppla bort vakuumslangen från förgasaren och låta mopeden gå på tomgång tills den dör. Glöm inte att hålla för hålet där vakuumslangen satt annars drar förgasaren in tjuvluft här och kan dö av det istället för att bensinen tagit slut. (Vakumslangen är kopplad till det främre insugsröret som förgasaren sitter fast i mot cylindern).

  5. Tanka upp till fulltank för att undvika att det bildas kondens i tanken.

  6. Koppla ur batteriet och ladda det. Underhållsladda sedan det en gång i månaden! Eller använd en ”intelligent” laddare som underhållsladdar batteriet då kan det stå på laddning hela vintern.

  7. Byt olja och rengör filter inför vintern. Låt ej ditt fordon stå med gammal olja då denna innehåller en syra som långsamt fräter på härdade ytor.

  8. Tvätta av och putsa upp ditt fordon så att du får bort salt, vägdamm och annan smuts. Du motverkar på så sätt rost / erosion.

  9. Täck över fordonet med t ex ett kapell.

 • Långtidsförvaring / Vinterförvaring av din elscooter

  1. Rengör mopeden och ställ den helst i varmgarage eller liknande.

  2. Koppla ur batteriet och ladda det minst en gång per månad. Det viktigaste är att aldrig ladda ur det helt då kan batteriet bli förstört på en månad.

  3. Tvätta av och putsa upp ditt fordon så att du får bort salt, vägdamm och annan smuts. Du motverkar på så sätt rost / erosion.

  4. Täck över fordonet med t ex ett kapell.

 

Prisgaranti