Välj rätt Lifebike elcykel

Det finns flera olika typer av modeller av Lifebike, olika utrustade och avsedda för olika ändamål. Det är därför viktigt att tänka igenom vad man har tänkt använda sin elcykel till. Vi har delat in våra modeller i kategorierna klassisk, hybrid och mountainbike. Här berättar vi om respektive typ och vad de passar för.

”Klassisk"

Den här kategorin av Lifebike har sina rötter i den klassiska ”damcykeln” och passar perfekt för daglig användning. Den tar dig från A till B när du behöver skjutsa barn, stanna till vid affären eller hämta upp ett paket. Med andra ord en elcykel som passar de flesta, man som kvinna. Lågt insteg på ramen, god komfort med upprätt körställning och utrustad med bekväm sadel är detaljer som kännetecknar en klassisk elcykel. Det låga insteget är praktiskt för äldre personer eller vid en tungt lastad cykel med exempelvis barn i en barnsits. Alltid utrustad med praktiska stänkskärmar, kedjeskydd och pakethållare. Fotbroms och växlar i navet är även det vanligtvis standard.

Klicka här för att komma till våra klassiska elcyklar

 

”Sport/hybrid”

Den här typen av elcykel växer i popularitet och vi förstår varför. De accelererar snabbt, är snygga och är ett idealiskt fordon för den aktive cyklisten som vill använda sin cykel även till vardagspendling. Smala däck, ett modernt utanpåliggande växelsystem, lätt och vridstyv ram, ofta utrustad med skivbromsar kännetecknar elcykel ”Sport/hybrid”. Smala däck minskar rullmotståndet, gör cykeln snabbare och ger längre drifttid när motorn används. Den passar dig som gärna kopplar ur eldriften eller vill komma upp i högre hastigheter än de 25 km/h motorn erbjuder. Det är enkelt att hänga på skärmar och annan utrustning som passar vardagens behov.

Klicka här för att komma till våra Sport/Hybrid-modeller

 

Elcykel ”MTB (Montainbike)”

En ny trend är på väg. Nu vill många ha en klassisk mountainbike som elcykel. Dra nytta av elcykelns alla fördelar i skog och på stig. Accelerera snabbt, välj de brantaste backarna och se mer av natur och vildmark. Robust MTB med hybridteknik funkar även utmärkt i stadsmiljö. Med elcykel MTB tar du dig till skolan, fotbollsträningen och kompisarna utan ansträngning. Det är enkelt att hänga på skärmar och annan utrustning som passar vardagens behov. Upp till 25 km/h ger elmotorn kraft, sedan tar benen över och toppfarten bestäms av din egen styrka.

Klicka här för att komma till våra MTB-modeller