Stort elcykeltest – vår expert går igenom olika modeller

De bästa elcyklarna på marknaden - en guide

Stort elcykeltest

Låt oss hjälpa dig hitta din drömcykel

Vår elcykelexpert Peter med 20 års erfarenhet från elcyklar hjälper dig att hitta den elcykel som passar dig bäst, genom att förklara de olika modellernas för och nackdelar. Det må vara en djungel, men han guidar dig med en säker hand.

När de olika elcyklarna jämförs tar Peter hänsyn till:
Körupplevelse, typ av däck, möjlighet att dra tungt, lämpliga väglag, lämplig längd på den som cyklar, motorns position, räckvidd, stabilitet, bromsar, vridstyvhet, växlar, etc.

Testade elcyklar

Samtliga cyklar i testet

Lifebike Classic LUX
Cresent Elora
Lifebike C-MUTE UNI
Lifebike C-MUTE UNI LUX
Batavus Torino LX
Scott Sub Tour eRide
Batavus Harlem
Haibike Trekking
Batavus Razer
Batavus Zonar
Merida eSpresso

Motorns position

Mittmotor, frontmotor eller bakmotor?

Låt oss börja med motorns position. Varför kan den sitta på olika ställen, och vad spelar det för roll? Vilken av motorerna känns mest som en vanlig cykel, men med extra kraft? Vilken känns mest naturlig? Vill du ha tvåhjulsdrift, och vad är då fördel/nackdel med det?

Vilken elcykel passar dig bäst?

Lifebike Classic LUX

Peter berättar här om den spännande nyheten Lifebike Classic LUX. Den nya Lifebike Classic Lux är en vidareutveckling av originalet, fortfarande en traditionell damcykel med alla dess egenskaper men utrustad med en kraftfull mittmotor.

Cresent Elora

En otroligt populär cykel. Men vad gör den så bra?

Lifebike C-MUTE UNI

Är en stor testvinnare, och en favorit både hos kunder och alla tester den varit med i. En C-Mute passar väldigt bra för barnfamiljen men även för pendlaren som vill ha en litet sportigare elcykel.

Lifebike C-MUTE UNI LUX

Är även den en stor testvinnare, och en favorit både hos kunder och alla tester den varit med i. Den är en vidareutveckling på C-MUTE UNI, nu med mittmotor.

Batavus Torino LX

Med sin grövre ram blir LX väldigt vridstyv, och med den dämpade sadelstolpen sitter du väldigt bekvämt. Och mycket mer information i videon.

Scott Sub Tour eRide

Som alltid med Scott så får du en underbar körkänsla. Den perfekta pendlarcykeln.

Batavus Harlem

Den perfekta året-runtcykeln.

Haibike Trekking

Med en Haibike får du en fantastisk körupplevelse.

Batavus Razer

Nya Batavus Razer är det perfekta valet för cykelpendling. Denna elcykel är utrustad med en elcykelmotor från Bosch Active+.

Batavus Zonar

Nya Batavus Razer är det perfekta valet för cykelpendling.

Merida eSpresso

eSPRESSO L 400 EQ är har en robust och smäcker ram med integrerat batteri och är utrustad med högkvalitetskomponenter och en massa funktioner och detaljer som gör den ypperlig for ett liv i stan - allt detta till en riktigt bra pris.