Kinesisk saga utan slut – Niu tar världen med storm

 

NIU

NIU

  • I juni 2015 drog nystartade kinesiska företaget Niu igång en crowdfoudingkampanj. På endast drygt två veckor lyckades de få ihop elva miljoner dollar, och senare det året stod de för bedriften att under en dag sälja elmopeder för svindlande 13 miljoner dollar. I dag rullar över en halv miljon elmopeder från Niu runt på världens gator och många fler kommer det att bli. Mopedexperten Mikael Klingberg på KopEnScooter.Nu har besökt fler än 50 av Nius mopedfabriker i Kina och kan inte sluta att fascineras av Niu.

    – Jag har aldrig tidigare träffat på en tillverkare med ett sådant internationellt ungt ledarskap med förståelse för kvalitet, marknadsföring, varumärke och design. Traditionella fabriksägare i Kina kommer från den gamla skolan, kan ingen engelska och har ingen erfarenhet av västvärlden, säger han.

    Vid första anblicken är det designen som gör att Niu sticker ut från mängden. Där har den kinesiska tillverkaren inte sparat på något. Mopeden ser ut som ett koncept – men är serieproducerad och kommer i både klatschiga och rena färger. Det är ingen slump att Niu vunnit sju prestigefyllda designpriser de senaste åren – mer än någon annan fordonstillverkare. Men Niu handlar också mycket om detaljer. Inget har lämnats därhän, utan allt är gjort med precision och innovation. Eller vad sägs om farthållare, fjärrstyrt larm och automatiskt återgående blinkers? Att mopeden dessutom kan kopplas samman med en mobilapp för färdstatistik, laddningsstatus med mera är liksom givet. Visionen är tydlig: att vara världens ledande tillverkare av elmopeder – med en marknadsledande design och teknologi. KopEnScooter.Nu har den svenska agenturen för Niu och Mikael Klingberg kan berätta om alla fördelar med en elmoped från Niu:

    – Det är hela deras nytänkande kring designen och den innovativa tekniken där varje moped är uppkopplad med ett inbyggt sim-kort och gps som gör Niu så speciellt och unikt. De ligger hela tiden i framkant och är snabba att ta fram nya produkter, bara i år har de utöver flera nya elmopeder även en eldriven motorcykel som serietillverkas och som nu säljs i hela Europa.

 

Prisgaranti