Anställd

Förmånscykel för dig som anställd

  • Alla anställda kan få en förmånscykel via sin arbetsgivare
  • Det blir avsevärt billigare än ett kontantköp
  • Du betalar genom ett bruttolöneavdrag
  • Du sparar tid och pengar och slipper pendlarkort och parkeringsavgifter
  • En bonus blir att du värnar om vår miljö och stärker din egen hälsa
Anmäl intresse

Välj cykeln som passar din livsstil

  • Elcykelvaruhuset.se – Sveriges största elcykelvaruhus
  • Erbjuder ett brett sortiment av cyklar
  • De flesta stora varumärkena
  • Elcyklar, landsvägscyklar, hybrider och mountainbikes
Anmäl intresse

Så enkelt är det

Kontakta din arbetsgivare

Välj din cykel

Cykla och njut

Förändra ditt liv på riktigt!

Elcykelvaruhuset hjälper dig att få ett bättre, friskare och mer flexibelt liv med mer tid över till det du verkligen vill göra! Med förmånscykeln slipper du stå i bilköer, leta efter parkeringsplatser, vänta på bussen eller trängas på tunnelbanan. Du kan snabbt, smidigt och enkelt ta dig till jobbet, skolan eller fritidsaktiviteter och samtidigt få de hälsofördelar fysisk aktivitet för med sig.

Anmäl intresse

Förmånscykel och villkor

Alla anställda i Sverige kan få en förmånscykel, oavsett storleken på företaget du arbetar på. Du väljer den cykel som bäst passar din livsstil och dina behov, sedan betalar du för den genom ett avdrag på din bruttolön – det bästa är att du får använda cykeln precis när du vill! Du leasar cykeln under 36 månader, därefter kan du välja att köpa ut cykeln, ta ut en ny modell eller lämna tillbaka den.

Anmäl intresse

Hur mycket sparar jag?

Bruttolöneavdraget gör att företaget minskar ditt skatteavdrag, vilket i sig gör att du som anställd sparar mellan 25-50%, beroende på din inkomst. Du slipper bränslekostnad, parkeringsavgifter, pendlarkort mm. Friskare och omedveten träning gör att man sparar på kroppen också

Anmäl intresse

Drömcykeln till ett förmånligt pris

Lifebike COMFORT G8 Svart

Lifebike COMFORT G8 Svart

Pris 15.995:-

Bruttolöneavdrag

374:-/mån:-

Förmånsvärde

0 :-

Anställd sparar

Ca 3.565 :-

Företaget tjänar

Ca 5.234:-

Alla priser är ca priser

Anmäl intresse
Crescent Elina 7vxl 2022 Svart

Crescent Elina 7vxl 2022 Svart

Pris 20.495 :-

Bruttolöneavdrag

479 :-/mån

Förmånsvärde

0 :-

Anställd sparar

Ca 4.567 :-

Företaget tjänar

Ca 6.705:-

Alla priser är ca priser

Anmäl intresse

Tipsa din arbetsgivare!

En förmånscykel via din arbetsgivare är ett betydligt billigare sätt för dig att få din drömcykel och förbättra din livskvalitet.

Jag godkänner användandet av mina personuppgifter. Se vår integritetspolicy här.

Frågor och svar

Varje anställd använder sin hemförsäkring

Beroende på var ni bor så kommer ni kunna hämta ut den på valt utlämningsställe eller så skickas cykeln till er hemadress

Du kan välja på hela vårt sortiment. Vi på Elcykelvaruhuset har även valt ut ett antal cyklar som ligger inom ramen för fri förmånsbeskattning

Varje anställd ansvarar själv för att cykeln servas

Företaget kan köpa/leasa cyklarna. Löneavdelningen drar sedan förutbestämd summa från er bruttolön. Överstiger summan den skattefria delen så löser löneavdelningen att överstigande kostnad förmånsbeskattas

Kontakta vår kundtjänst så berättar vi mer. formanscykel@elcykelvaruhuset.se

Alla cyklar kostar olika beroende på flera faktorer, såsom skattesats, cykelvärde, restvärde m.m.

När leasingtiden går ut kommer den anställde att kunna köpa loss cykeln till uträknat restvärde (ca 20% av nypris)

Som företag kan man köpa en cykel för upp till 22.000:- och använda sig av bruttolöneavdraget. Om man köper en cykel för mer måste företaget betala förmånsvärde på den överstigande delen.

Prisbasbelopp är satt av riksgälden och styr olika skattevärden, förmånsavtal m.m. Prisbasbeloppet är 2022 satt till 48.600.-

CYKELFÖRMÅN - För att bidra till ökad cykelpendling har regeringen ändrat skattereglerna för förmånscyklar. Skattelättnaden är utformad så att förmån av cykel inte ska tas upp till beskattning till den del värdet av förmånen uppgår till högst 3 000 kronor per beskattningsår eller ca 250,- per månad.

BRUTTOLÖNEAVDRAG - Ett bruttolöneavdrag innebär att den anställde får ett avdrag på bruttolönen, alltså lönen innan skatt, i utbyte mot att den anställde får en förmån som tex ett bra erbjudande för cykel eller elcykel. Det innebär att den anställde då betalar mindre i skatt eftersom de har lägre bruttolön men också att arbetsgivaren betalar lägre arbetsgivaravgifter.

FÖRMÅNSVÄRDE - Förmånsvärde det uppskattade värdet av en viss förmån som, tex en cykel, en anställd får genom jobbet. Den besparing som den anställde gör jämfört med att köpa samma produkt/tjänst privat är förmånsvärdet. Förmånsvärdet är ofta beskattningsbart.

RESTVÄRDE - Det värde som är kvar av cykeln efter avskrivning på 36 månader löpt ut. Det vill säga cykelns pris som begagnad efter 36 månader. Detta kan beräknas som 20% av priset i butik.