Upptäck historien bakom elcykelbidraget och varför det inte längre är tillgängligt. Hos oss på Elcykelvaruhuset strävar vi ändå efter att göra elcyklar mer prisvärda och tillgängliga för alla. Utforska vårt omfattande utbud av elcyklar från olika varumärken och modeller. Besök vår butik i Stockholm för provkörning eller handla online med förmånlig frakt. Läs mer om våra fantastiska priser och cykelservice för elcyklar här.

Det är inte längre möjligt att söka bidrag till elcykel eller elmoped. Det populära elcykelbidraget, eller elfordonspremien som den även kallades, togs bort hösten 2018 efter att regeringen fattat beslut om att det inte skulle finnas med i vårbudgeten för 2019. Även elcykelbidraget för 2020 fick avslag då det tyvärr var flera partier som inte stöttade initiativet. Däremot hann närmare 100 000 personer söka elcykelbidrag och det innebar att de fick 25% tillbaka av kostnaden, eller max 10 000 kronor i ersättning. För att få ersättning för sitt köp behövde man spara kvittot samt skicka in en ansökan till Naturvårdsverket. Elcykelbidraget gällde på det rabatterade priset som stod på kvittot och detta började gälla elcyklar som var inköpta från och med den 20 september 2017. Totalt gick 368,5 miljoner kronor av 479,5 miljoner kronor till elcyklar under perioden 2017–2018, resterande gick till elmopeder. 43 064 elcyklar köptes av kvinnor och 46 332 av män. En stor del av elcykelbidraget gick till Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

Vi vill fortfarande att fler personer ska ha möjlighet att transportera sig klimatvänligt via elfordon och därför tillämpar vi prisgaranti och garanterar lägsta pris när du köper varor hos oss. Trots att elcykelbidraget är borttaget vill vi att fler ska ha råd med en elcykel eller elmoped. Hos oss hittar du fantastiska priser på elcyklar från en rad olika varumärken och modeller, allt ifrån hybrid till mountainbikes och klassiska elcyklar. Är du på jakt efter en elcykel, kom och besök oss i vår butik på Lindhagensgatan i Stockholm där du kan provköra en elcykel. Vi har dessutom cykelservice för elcyklar, välkommen in! Handlar du online och lägger en order på över 1 000 kronor så ingår frakten, annars kostar den 69 kronor. Vid vissa kampanjer kan frakten ändras. Var vänlig att observera priset i kassan.