Våra kunders favoriter för omgående leverans

Tips & Guider

Cykelvagn till barn


Har du ett eller två barn som du vill skjuta till förskolan? Då kan en barncykelvagn ge mycket nytta. Slipp barnstolen som bara rymmer ett av barnen och få med dig hela familjen på alla roliga aktiviteter!

Så här fungerar en elcykel


En elcykel är en helt vanlig cykel som utrustats med ett elsystem, batteri och motor. Motorn aktiveras när du rör på pedalerna och hjälper till upp till 25km/h. Därefter är det benen och eventuella nedförsbackar som står för farten.

Tänk till innan du köper en elcykel!


Det är mycket att tänka på när man ska köpa elcykel. Här har vår elcykelexpert Mats listat några saker som är bra att tänka på innan du besöker vår butik.

10 vanliga frågor om elcyklar


Det finns många anledningar att köpa elcykel. Fler och fler hakar på trenden. Här har vi samlat 10 vanliga frågor om elcyklar och svarat på dom.

Elcykelkit


Vi har testat minst 50st olika elcykelkit under våra 14 år i branschen, tyvärr med dåliga resultat. Vi på Elcykelvaruhuset gillar inte elcykelkit pga de problem vi sett under våra 14 år i branschen, därför har vi valt att inte sälja dessa elcykelkit. Detta bör du tänka på om du ändå väljer att köpa ett elcykelkit:

Stort elcykeltest 2023


Vår elcykelexpert Peter med 20 års erfarenhet från elcyklar hjälper dig att hitta den elcykel som passar dig bäst, genom att förklara de olika modellernas för och nackdelar. Det må vara en djungel, men han guidar dig med en säker hand.

Allt du behöver veta om motorplacering på elcykel


Elcykelns motor kan sitta i framhjulet, i bakhjulet eller i vevlagret (där tramporna sitter fast). Nedan finner du några fördelar och nackdelar med respektive alternativ.

Allt du behöver veta om elcykelbatterier


Så funkar ett elcykelbatteri!Litiumbatteriet laddas i ett vanligt eluttag. Batteriet har hög effektivitet och liten påverkan på miljön. Det tar normalt cirka 4-8 timmar att ladda batteriet från tomt till fullt.

Elcykel online

Elcykel: för klimatsmart citypendling

En elcykel tar dig enkelt från punkt A till B på dina egna villkor. Med en hastighet på upp till 45 km/h kan du pendla med stil i storstan eller åka på längre cykeläventyr. Du väljer själv hastighet och tramphjälp från motorn. De senaste åren har elcykeln fått ett stort genombrott och nu kan man hitta modeller i en mängd kategorier och utföranden. Elcykeln är dessutom ett 100 % miljövändligt fordon som gör pendlandet både enklare och roligare. Med en elcykel är motvinden ingen match!

 • Elcykel: ett populärt fenomen

  En elcykel är en trampcykel med elassistans. Det betyder att den har en inbyggd motor som ökar cyklistens trampkraft när pedalerna rör sig, så kallad Pedal Assistance System (PAS). Man slipper alltså inte undan själva tramparbetet eftersom motorn bara hjälper dig så länge du trampar. Med en elcykel blir det däremot betydligt lättare att cykla längre sträckor, i motvind eller uppför branta backar. På en vanlig elcykel är motorn igång tills man når 25 km/h, därefter spärras elassistansen och man får trampa på egen hand. Det går också att stänga av motorn helt och använda elcykeln som en vanlig cykel. Detsamma gäller om batteriet skulle laddas ur. Då är det bara att trampa hemåt och ladda om.

 • Bättre konstruktion

  I takt med att elcykeln har ökat i popularitet har också konstruktionen förbättrats. Idag är en elcykel driftssäker och pålitlig, med batterier som ger en bra räckvidd och håller länge. Samtidigt har de nyare modellerna blivit ännu mer lättviktiga, vilket gör det enkelt att transportera dom på till exempel bussen eller tåget. En del cyklar har batteriet på pakethållaren medan andra modeller har motorn monterad vid framhjulet eller vertikalt längs sadelstolpen. Den bästa placeringen för batteriet är på ramen eller på pakethållaren. Detta fungerar bäst eftersom man då kan behålla geometrin på ramen och får en elcykel med bättre egenskaper för just cykling.

 • Det moderna pendelfordonet

  En elcykel är ett kul alternativ till den klassiska cykeln. Den tar dig fram snabbare än en vanlig cykel och så slipper du också byta skjorta när du kommer fram till kontoret. Problemet med att ta sig an branta uppförsbackar och piskande motvind försvinner helt! Sen är det ju förstås också en kostnadsfråga. Det går att spara många slantar till solsemestern när du byter ut bilen mot en elcykel, både i bensinkostnader och på besvärliga parkerings- och trängselavgifter. En elcykel kommer även väl till hands för körning till och från dagis. Barnen kan ha hunnit bli lite för tunga för pakethållaren på den vanliga cykeln och då kan en elassisterad cykel sköta extrajobbet åt dig. En tur på cykeln istället för i bilen gör dessutom susen för dig och dina barns hälsa, och för miljöns!

 • Olika modeller för olika behov

  Numera finns det en uppsjö av elcykelmodeller att välja mellan på den svenska marknaden, detta tack vare att många ledande tillverkare har valt att lansera nya, förbättrade versioner av den klassiska elcykeln. Det går att hitta allt från budgetmodeller till riktiga lyxvarianter. Men vad ska man tänka på innan man köper en elcykel? I första hand bör du se till dina egna behov. En viktig faktor när du ska välja elcykel är räckvidden. Med räckvidd menas i det här fallet hur många mil du kan köra med ett fulladdat batteri. Kör du längre sträckor till och från jobbet gäller det att du väljer en variant med utökad räckvidd. Det går att hitta modeller med strax över 7 mil i räckvidd, dessa tillhör dock undantaget. Vanligen brukar räckvidden för en kommersiella elcykel ligga på kring 4 till 5 mil.

  En ny version av elcyklar är klass I-cyklarna (eller speedbikes) som når en topphastighet på 45 km/h och därför hamnar i samma kategori som EU-mopederna. Speedbikes kräver att du bär hjälm och har körkort eller förarbevis för klass I-moped. Registrering, besiktning och trafikförsäkring krävs också.

 • Välkommen att prova elcykel hos oss

  Oavsett vem du är eller vilken modell du letar efter så har vi rätt fordon för dig. På Elcykelvaruhuset har vi elcyklar i alla moderna utföranden: Classic, Hybrid, Mountainbike och fällbar. Vi var även först i Sverige att sälja elcyklar i barnstorlek. Nu behöver du som förälder inte oroa dig över hur långt ditt barn orkar cykla. Vi har 12 olika varumärken av elcyklar i vår butik såsom Lifebike, Batavus, Trek och Crescent. Vill du provköra en elcykel så har vi över 12 olika modeller för provkörning.

 • Elcykel - miljövänliga pendlingsalternativet

  Med en elcykel kan du pendla, jobba, transportera eller äventyra. En Elcykel tar dig enkelt från punkt A till B på dina egna villkor. Med en hastighet på upp till 45 km/h så väljer du själv hastighet och tramphjälm från motorn. Oavsett vem du är så har vi rätt fordon för dig. Vi har elcyklar i alla moderna modeller: Classic, Hybrid, Mountainbike, fällbar och lådcykel. Vi var även först i Sverige att sälja elcyklar i barnstorlek. Nu behöver du som förälder inte oroa dig över hur långt ditt barn orkar cykla. Vi säljer även speedbikes som har en topphastighet på 45km/h. Något som alla borde testa att cykla på!

 • Pendla med stil med elcykel

  I Sverige blir vi allt med miljömedvetna. För varje år som går så lämnar fler bilen hemma mot ett miljövänligare alternativ. Elcykeln är enligt oss det bästa alternativet. En elcykel har mindre miljöpåverkan under produktion och framför allt under användning än en bil. Med en elcykel behöver du inte komma svettig till jobbet, ta bilen till affären eller använda all din energi i uppförsbacken. Byter du ut bilen mot en elcykel så sparar du ungefär 60kr per mil. Den mest självklara resan att byta ut är den fram och tillbaka till jobbet, men även den till affären går att byta ut om du har en lådcykel eller cykelvagn.